Hatszázhúszezer alkalommal használták 2017-ben készpénz befizetésére az OTP Bank okos automatáit. Az idei számok még jobbak lesznek.

Hatszázhúszezer alkalommal használták 2017-ben készpénz befizetésére az OTP Bank okos automatáit.

(Forrás: OTP)
(Forrás: OTP)

A bank a 2016-os év végén kezdte el telepíteni az okos ATM-eket. Abban az évben 38 készüléket helyeztek üzembe, mostanra azonban már 200 helyen lehet ilyen bankautomatát használni. Az okos automaták és a készpénzbefizetésre is használható, régebbi ATM-ek között egy különbség van: az új technológia lehetővé teszi, hogy azonnal megjelenjen a befizetett összeg a számlán.

A technológia első teljes évében közel 80 milliárd forint értékű befizetést bonyolítottak le az ATM-ekkel. A 24 évnél fiatalabbak körében az okos ATM-es befizetések száma meghaladta a bankfiókban történő befizetések számát.

A bank statisztikái szerint az idén is folytatódik a trend. Hétszer több tranzakció zajlott az első negyedévben, mint az előző év hasonló időszakában. A tranzakciók összértéke 46 milliárd forintra rúg, növekedett továbbá a tranzakciók átlagos értéke is. Az első negyedévben megdőlt már a 2017-es legjobb hét rekordja is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?