A SoFi hitelcég lassan bankká alakítja magát. Több céggel hozták már hírbe, most felvásárolta az első startupját.

A SoFi hitelcég lassan bankká alakítja magát. Több céggel hozták már hírbe, most felvásárolta az első startupját.

Forrás: Zenbanx
Forrás: Zenbanx
(fotó: Forrás: Zenbanx)

Már nem csak újabb startupok elindulásáról és banki akcelerátorok eredményeiről szólnak a cégek. A startupok maguk is megkezdték az együttműködések kialakítását. A N26 neobankról már tavaly lehetett tudni, hogy egyéb fintechek szolgáltatásait is beépíti, év elején pedig a Magnet Bank és a Számlázz.hu közös szolgáltatását is megismerhettük.

A legutóbb pedig az amerikai online kölcsöncég, a Social Finance jelentette be, hogy vett egy nálánál fiatalabb startupot. A startup a Zenbanx, és a SoFi-hoz hasonlóan különböző hiteltermékekkel foglalkozik. A két cég egyesítésével házon belül tudnak a hagyományosabb betétek és jelzálogok mellé modernebb termékeket ajánlani.

A Zenbanx ezek mellett pénzküldést, megtakarítási számlát, folyószámla kezelést, devizaműveleteket és csoportos beszedést is kínál. A felvásárlással lényegében egy hagyományos bank hiányzó felét vette meg a 2011-ben alapított SoFi.

Nehéz új bankot indítani a 2008-as válság óta

A TechCrunch szerint a SoFi korábban gondolkodott azon, hogy saját bankot indítson. A felvásárlás, úgy tűnik, kifizetődőbbnek tűnt. A startup kiválasztása sem ment gyorsan, a céget már hírbe hozták egy hitelkártyás startuppal is.

A felvásárlás értékét 100 millió dollárra teszik, ami hasonló nagyságrend, mint amit a BBVA banki óriás fizetett a kaliforniai Simple nevű neobankért 2014-ben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?