A pénz a gamereknél van, a Razernek pedig van egy tippje, hogyan lehet megszerezni tőlük.

A pénz a gamereknél van, a Razernek pedig van egy tippje, hogyan lehet megszerezni tőlük. Kitaláltak egy digitális pénzt, amit csak játékra lehet költeni.

Az egéralátét többe kerül, mint amit a legtöbb ember egérre költ (Fotó: Seika / CC-BY)
Az egéralátét többe kerül, mint amit a legtöbb ember egérre költ (Fotó: Seika / CC-BY)

Ismeritek a Razer nevű fintech vállalat nevét? Nem égő, ha a válasz nem. A céget egészen tegnapig gamereknek gyártott egereiről, billentyűzeteiről és egyéb kiegészítőiről lehetett ismerni. De gyártottak tabletet, laptopot, és akadnak izgalmasabb fejlesztéseik is, például egy fejlesztőknek szánt VR-kit.

Ebből az erősen a profi esportolókra és a játékra komoly hobbiként tekintő csoportra azért lett varázsütésre fintech, mert szemet vetettek a játékosok pénzére. Nem arra, amit eddig is megszereztek a 20-30 ezer forintos egerekkel, hanem a játékokra elverhetővel. A cég új fejlesztését, a zVault nevű digitális tárcát január óta tesztelték, most pedig piacra dobják. A tárcával együtt pedig bevezetnek két új digitális valutát is, a zGoldot és a zSilvert.

Hűségpont is van

Az előbbi pénzzel játékokat és letölthető tartalmakat lehet majd vásárolni. A zSilver viszont olyan jutalmazási, hűségpontszerű valuta, amivel Razer termékeket lehet megszerezni.

A cég abból PC-s videojátékos tortából akar kiharapni egy darabot, amit nagyrészt a Valve által üzemeltetett Steam digitális játékbolt dominál. Csak videojátékok eladásából 3,5 milliárd dolláros forgalmat csinált a Steam 2015-ben. Ez a szám pedig nem tartalmazza az ingyen játszható, de fizetős extrákkal jóval kényelmesebbé tehető játékokból származó egyre nagyobb jövedelmet.

A kevés pénzt nem szeretik, a sokat igen

A piacon forgó összegek nagyságrendjéről az is segíthet fogalmat alkotni, hogy a zWalletet regisztráció után 30, 50 és 100 dollárral lehet feltölteni. A legalacsonyabb nagyjából egy felére leárazott nagy cím ára, az ötvenből még nem jön ki egy ismert sorozat legújabb epizódja (például a legújabb Ghost Recon). Hasonlóan érdekes a jutalompénz, a zSilver, ami vásárlásokért, a cég arénájába való játékért és közösségi aktivitásokért jár.

A zWallet januári tesztüzeme alatt 770 ezer tárcát regisztráltak a gamerek és 375 ezer tranzakcióra került sor.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?