Miközben a bitcoin továbbra is 5100 dollár felett van, a kriptós világban megint dúl a dráma. A befektetők megnyugodhatnak, a sima bitcoint nem érinti a csata.


Felfüggeszti a Craig Wrighthoz kötődő Bitcoin SV kriptopénz kereskedését a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance. A tőzsde hosszú közleményben tudatta, hogy április 22-e után nem lehet eladni vagy vásárolni náluk Bitcoin SV-t.

Az indoklás szerint a kriptopénz már nem éri el azt a standardot, ami szükséges ahhoz, hogy bekerüljön a Binance kínálatába. A felsorolt jellemzők között a fejlesztés minősége, a csapat elhivatottsága, a szabályos működés mellett a kommunikáció minősége és az egészséges kriptós ökoszisztéma létrejöttéért végezett munka is szerepelt.

A Bitcoin SV ez utóbbi területen komoly hiányosságoktól szenved. A problémák azzal kezdődnek, hogy a kriptopénz mögött álló Craig Wright korábban bejelentette, hogy ő Satoshi Nakamoto, a bitcoin rejtélyes megalkotója, és bár a bizonyítékait szétszedte a közösség, ragaszkodik az állításhoz. Ráadásul Wright és társai perrel fenyegetnek mindenkit, aki csalónak nevezi a programozót.

A csata viszonylag kiegyenlített, mert a Bitcoin SV támogatói között van a CoinGeek.com alapító tulajdonosa Calvin Ayre. Ayre pedig már a máltai szabályozó értesítésével fenyegetőzik, mert szerinte a kereskedelem felfüggesztése a piac manipulálásának számít.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?