A fintech óriásnak számító Revolut, hiába nem rendelkezik még brit banki licensszel, ügyfélszáma hihetetlen ütemben nő, 2023 májusában már 30 millió fölé emelkedett.

A Revolut, egy fintech unikornis, amelynek az ügyfélszáma rohamosan növekszik, 2023 májusában már több mint 30 millió ügyfelet számlált. Az ügyfélbázis növekedése annak ellenére megállíthatatlannak tűnik, hogy a vállalatnak nem sikerült megszereznie a brit szabályozó hatóságoktól a banki licenszt.

Ezenkívül a litván fintech startup csak májusban több mint 1 millió új ügyfelet szerzett. 2022 novemberében a Revolut elérte az 25 milliós ügyfélszámot, és azóta több mint 5 millió új ügyféllel bővült. Az Egyesült Királyság a cég fő piaca 6,8 millió ügyféllel, de Románia és Lengyelország is jelentős piacok a vállalat számára, 2,8 millió és 2,5 millió ügyféllel. Magyarországon is közel 1 millió felhasználója van a neobanknak.

A Revolut ügyfelei havonta több mint 400 millió tranzakciót bonyolítanak le, ami növekedést jelent a 2022 novemberi 350 millióhoz képest. Nikolay Storonsky, a Revolut társalapítója és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Havi szinten közel egymillió új ügyféllel bővülünk. Büszkék vagyunk erre a fantasztikus eredményre, és a 30 millió ügyfél elérése is jelentős mérföldkő számunkra, mivel továbbra is gyors ütemben növekszünk és skálázódunk.”

Növekednek a problémák ellenére is

A cég továbbra is népszerű, annak ellenére, hogy nehézségekkel szembesül. Az elmúlt időszak eseményei között szerepel, hogy a Bank of England elutasíthatta a Revolut banki licensz kérelmét. A banki licensz lehetővé tenné számukra, hogy további pénzügyi szolgáltatásokat kínáljanak, amelyek jelenleg nem elérhetőek. A Revolut már két éve nyújtotta be a licensz iránti kérelmét, de még mindig nincs döntés. A vállalat azt állítja, hogy a szabályozó hatóságok döntéseit nem jogszabályok, hanem inkább elvek alapján hozzák meg. A feszültség miatt a cég már fontolgatja a londoni székhely áttelepítését.

Ráadásul a Terna Energy Trading, amely az athéni tőzsdén van jegyezve, jogi lépéseket tett a Revolut ellen egy állítólagos 600 000 font értékű csalás kapcsán. A vádak szerint a Revolut 2022-ben nem avatkozott be egy csalárd tranzakcióba, aminek eredményeként jelentős összeg tűnt el a Terna számlájáról. A bírósági dokumentumok szerint a pénz csalók kezébe került.

Összefoglalva, a Revolut ügyfélbázisa dinamikusan növekszik, és a vállalat ambiciózus terveket fűz a jövőhöz. Ugyanakkor szembesül bizonyos kihívásokkal, mint például a banki licensz hiánya és a jogi problémák, de ezek nem látszanak aláásni az ügyfelek bizalmát és a cég növekedését.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?