A pénzügyi világban sosem lankad a szenvedély és az innováció – a LendInvest, Sun Life, Qover, Tandem Bank és Clair legújabb tőkebevonási sikerei ezt bizonyítják.

Az elmúlt hét legnagyobb tőkebevonási eseményei rendkívül izgalmasak voltak. Pénzesőben fürdött a LendInvest és a Sun Life, mindketten szép kis pénzcsomaggal gazdagodtak – fél milliárd fonttal és dollárral. A nagyok mellett kisebb halak is örülhetnek: a Qover, a Tandem Bank és a Clair is megérezte a siker ízét.

Az aranyérmes a belga Qover, 30 millió dollárral gazdagodtak, és ez a legnagyobb tőkebevonás ezen a héten. Specialitásuk az úgynevezett beágyazott biztosítások, amiket beépítenek a vállalati ügyfeleik digitális élményébe. Forradalmi módszerükkel már 32 európai országban hódítanak, több mint 2,5 millió felhasználó biztosítékául szolgálva a sikerre.

A második helyen a Tandem Bank áll. 20 millió fontot vont be, melyet üzletfejlesztésre fognak fordítani. Az Egyesült Királyságban 2014-ben indultak, mint az első digitális bankok egyike. Zöld hitelezőként újrapozícionálták magukat, és a friss tőkét zöld hitelezési kínálatuk fejlesztésére fogják felhasználni.

A Clair húzta be a bronzérmet 25 millió dolláros tőkebevonási fordulójával. Az összeg segítségével terjeszteni szeretnék korai bérfolyósítási szolgáltatásukat. Az ötlet zseniális: a munkavállalók ledolgozott munkájuk után járó fizetésüket azonnal, díjmentesen megkapják műszakjuk befejezése után. Ennek köszönhetően már több mint 10 000 munkáltatónál és különböző munkaerő-menedzsment platformokon érhetők el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?