A közösségi oldal olyan lelkesedéssel fejleszt új fizetési szolgáltatásokat, ahogy a Google chat alkalmazásokat. Még nem látni, mi az út.

(Fotó: Franco Bouly / CC-BY-SA)

Nem adta fel a Facebook, hogy kitalálja, hol van a cég helye a digitális fizetésekben. A héten létrehozott Facebook Financial nevű osztály élére is olyan embert választottak, aki már bizonyított.

Több minden mellett a Faceook elsietett Libra projektjét, illetve előtte a Messenger termék fejlesztését vezette az a David Marcus, aki most a pénzügyi üzletág élére került. A Facebook Financial a Facebook Pay nevű, még csak bejelentett termék, a WhatsApp fizetési funkcióját és a Novira átnevezett digitális tárca fejlesztéséért lesz felelős. A Novi a Librával egyszerre született, de ahogy kiderült, hogy a közösségi oldal pénz kibocsátási terveinek nem tapsolnak a jegybankok, egy több mindenre használható, több kriptovalutát kezelő szoftverré alakították át.

A fentieken túl a cég nem fejtette ki, hogy milyen tervei vannak. Egyelőre úgy tűnik, hogy több különböző fizetési terméket fejlesztenek egymás mellett. Az összeolvasztásról ugyan már voltak pletykák, de egylőre jelei nincsenek. Marcus nyilatkozata pedig csak azt jelezte, hogy a Novi csoportot közvetlenül fogja vezetni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?