A Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy az Xbox saját hitelkártyát indít, amelyet az Egyesült Államokban vezetnek be.

A Barclays US bank segítségével kiadott kártya szeptember 21-től az Xbox Insederek számára lesz hozzáférhető, és 2024-től minden amerikai Xbox felhasználó igénybe veheti.

A gamer közösség érdeklődési körét célozva, az Xbox Mastercard speciális ajánlatokat és jutalmakat kínál. A kártyahasználattal pontok gyűjthetők, amelyeket játékokra és kiegészítőkre válthatnak be az Xbox platformon. Minden dollár után 1 pont jár, de bizonyos helyeken akár több pontot is szerezhetnek a felhasználók. A Microsoft Store-ban például ötször annyi pont, míg egyes ételkiszállítók és streaming szolgáltatók esetében háromszor annyi pont jár. A kártya első használatakor 5000 bónusz pont is jár. Az igazi rajongók pedig választhatnak az öt különféle dizájn közül, és még saját játékos azonosítójukat is rányomtathatják.

A Barclays, az Xbox és a Mastercard közös hitelkártya-projektje a fogyasztói magatartás változásához igazodik. Egy friss amerikai kutatás szerint az emberek nap mint nap négy különböző fizetési módot használnak. Az Xbox Mastercard azokra a játékosokra lett szabva, akik gyakran költenek videojátékokra, ezzel is segítve őket a kiadásaik optimalizálásában. Dave McCarthy, az Xbox Players Services alelnöke is hasonlóan vélekedik.

“A közösség jelezte, hogy több jutalmat szeretnének a vásárlásaik után. Alig várjuk, hogy a Barclays és a Mastercard segítségével tovább gazdagítsuk a jutalmazási rendszert” – mondta McCarthy.

Denny Nealon, a Barclays US Consumer Bank vezetője a kártya kapcsán a játékélmény fokozásának fontosságát emelte ki. Sherri Haymond, a Mastercard Global Digital Partnerships ügyvezető alelnöke szerint ez a lépés a Mastercard átfogó stratégiájának része, hiszen a cég már hosszú ideje aktív az e-sport és a digitális játékok területén.

A kártya éves díj nélkül használható, de ha a felhasználók nem fizetnek időben, kamatokkal kell szembenézniük.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Mastercard)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?