Bár az Egyesült Királyság magas megélhetési költségekkel és kamatlábakkal nehezíti meg az életet, a Revolut szerint a diákok továbbra is nagy számban választják a szigetországot a továbbtanuláshoz.

Az elmúlt év során a Revolut lenyűgöző, 91 százalékos emelkedést tapasztalt a külföldről támogatást kapó 18-24 évesek körében, miközben az átutalások összértéke 99 százalékkal nőtt.

„Az egyre növekvő nemzetközi pénzátutalási igények fényében a Revolut továbbra is azon dolgozik, hogy a technológia és innováció révén támogassa az embereket és családokat. Az, hogy gyorsan reagálunk a digitális gazdaság kihívásaira, egyben azt is jelenti, hogy elszántan dolgozunk azon, hogy a nemzetközi tranzakciókat egyszerűsítsük.” –  mondta Akshat Mittal, a Revolut nemzetközi kifizetésekért felelős stratégiai vezetője

2021 júliusa óta a 18-24 évesek körében több mint 290 százalékos a növekedés, az átutalások értéke pedig 390 százalékkal nőtt. A fintech vállalatnak, amelynek ma már több mint 30 millió tagja van, az elmúlt évben indították el a Revolut Lite szolgáltatást, amely 25 különböző valutában teszi lehetővé a pénz küldését.

Az új tanév elején a cég jelentős növekedést prognosztizál a külföldi átutalások terén az Egyesült Királyságban tanuló diákok számára – szeptemberben akár 50 millió fontos forgalommal.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?