Az insurtech piac egyik kiemelkedő szereplője, a Cover Genius, a múlt héten zárta le a legnagyobb tőkebevonási fordulót amely során 80 millió dollárt vont be.

A Cover Genius az beágyazott biztosításokra specializálódott. XCover platformja számos szektorban nyújt testreszabható digitális biztosítási megoldásokat, és olyan nagyvállalatok szolgáltatásaiba integrálta megoldásait, mint az eBay, a RyanAir és az Uber.

Nem meglepő, hogy a vállalat ilyen jelentős befektetésben részesült. A Deloitte előrejelzése szerint a vagyon- és balesetbiztosítás beágyazott értékesítése 2030-ra akár 700 milliárd dolláros bevételi lehetőséget is jelenthet. A Cover Genius már most jó pozícióból igyekszik minél nagyobb piaci részesedést szerezni: partnerein keresztül már 30 millió ügyfél vette igénybe biztosításait, és a vállalat tavaly 107 százalékos bevételnövekedést ért el.

A BNPL szárnyal Mexikóban

Az Aplazo, egy mexikói BNPL-szolgáltató, szintén jelentős tőkebevonást zárt: Series B fordulóban 70 millió dollárt vont be, ami mindössze 10 millió dollárral kevesebb a Cover Genius által bevont összegnél. Az Aplazo BNPL (Buy Now, Pay Later) szolgáltatása egy virtuális bankkártyán keresztül lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy online és személyesen is részletfizetéssel vásároljanak.

Érdekes módon, az Aplazo forgalmának több mint felét a személyes vásárlások adják. Ez a mexikói piac sajátosságaival magyarázható, ahol a hagyományos kereskedelem még mindig dominánsabb az e-kereskedelemnél, és sokak számára nehézséget okoz a hagyományos banki szolgáltatások elérése. Az Aplazo célja, hogy szolgáltatása a jövőben a mexikói vásárlók elsődleges opciója legyen.

Kriptofogadások valós eseményekre

A Polymarket, egy kriptoszektorban tevékenykedő vállalat, szintén Series B fordulóban 45 millió dollárt vont be. A befektetők között található Vitalik Buterin, az Ethereum egyik alapítója, és Peter Thiel Founders Fund alapja is.

A Polymarket egy decentralizált hírpiaci platformot üzemeltet, amely az Ethereum blockchain hálózatára épül. A platform okosszerződések és stablecoinok segítségével lehetővé teszi felhasználóinak, hogy átlátható és megbízható módon spekuláljanak különböző valós események kimenetelére, például az Egyesült Államok közelgő választásainak eredményére.

Ezek a befektetések azt mutatják, hogy a fintech és a kripto szektor továbbra is vonzó a befektetők számára, és jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?