Az HSBC az elsők között indított olyan szolgáltatást a brit piacon, amely lehetővé teszi a bevándorlók számára, hogy a nemzetközi hitelelőzményeiket is integrálják hitelkártya-kérelmükbe.

A pénzintézet a Nova Credit nevű nemzetközi hitelirodával áll partnerségben, amely 12 különböző ország – többek között Ausztrália, Brazília, Kanada, Dominikai Köztársaság, India, Kenya, Mexikó, Nigéria, Fülöp-szigetek, Spanyolország, Svájc és az USA – hitelinformációit teszi elérhetővé. A Nova Credit egy olyan kihívásra kínál megoldást, amellyel a bevándorlók gyakran találkoznak egy új országba érkezéskor: a korábbi hiteltörténetük nem követhető tovább az új államban.

A Nova Credit Passport szolgáltatásával az érkezők képesek lekérni korábbi hiteladatokat a származási országukból, és ezeket egy olyan pontrendszerré konvertálni, amely az új országban működő hitelintézetek és pénzügyi szolgáltatók által értelmezhető és használható.

Az HSBC korábban már alkalmazta ezt a megoldást Szingapúrban, elsősorban az indiai hitelezési előzménnyel rendelkező ügyfelek számára. A bank látva a szolgáltatás globális lehetőségeit, 10 millió dollárt invesztált a Nova Creditbe.

A frissen érkezettek gyakran néznek szembe komoly kihívásokkal, amikor új életet próbálnak kezdeni az Egyesült Királyságban. Az itteni hitelezési háttér hiánya miatt nehezen férnek hozzá pénzügyi szolgáltatásokhoz, és az új ország adózási rendszerének megismerése is kihívást jelenthet számukra.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?