A Portrait Analytics innovatív, mesterséges intelligenciával működő kutatási platformjával tör az élre a befektetési elemzések piacán.

A Portrait Analytics, az úttörő startup, mesterséges intelligenciával működő kutatási platformjával készül leigázni a befektetési világot.

Az Unusual Ventures által nemrégiben végrehajtott 7 millió dolláros tőkebefektetéssel a cég már most 10 millió dollárt halmozott fel. Ez az elképesztő összeg a .406 Ventures által vezetett, 3 millió dolláros pre-seed kör után érkezett áprilisban.

A Portrait Analytics célja, hogy forradalmasítsa az elemzői kutatásokat. Hogyan? Egyszerűen csökkenti a vállalatok megértéséhez szükséges olvasmányok mennyiségét, így gyorsítva az elemzők „szakértővé válásának” tempóját.

A cég debütáló terméke pedig igazi bomba: egy olyan alkalmazás, amely a generatív mesterséges intelligenciát használja keresésre és összegzésre. Ez a technológia a felhasználók kérdéseire válaszolva mélyen beleás a vállalati jelentésekbe, kulcsinformációkat kivonva, és azokat könnyen ellenőrizhető válaszokká alakítva.

De a Portrait Analytics nem áll meg itt! Ez az ambiciózus startup olyan jövőt képzel el, ahol a platformja minden olyan feladatot képes elvégezni, amit egy kezdő befektetési elemző is. Igen, beleértve a befektetési hipotézisek felállítását, a releváns pénzügyi modellek felépítését és a prezentációk elkészítését is! A platform jelenleg privát bétafázisban van, de a következő hónapokban megnyitja kapuit a várólistán lévő emberek előtt.

Elveszi a Portrait Analytics a munkájukat?

Vajon veszélyben vannak a befektetési elemzők a Portrait Analytics miatt? David Plon, a Portrait Analytics vezérigazgatója elmondta, mi hívta életre a céget. Véleménye szerint a befektetési tézisek gyors előállításának sebessége közvetlenül összefügg az elemzők tanulási sebességével. A probléma az, hogy ezt a tanulási folyamatot csak egy nagyrészt manuális és súrlódásokkal teli kutatási folyamat árán lehet elérni.

Plon szerint a mesterséges intelligencia gyorsító tényezőként működhet az iparágban, de nem elégséges csak ráilleszteni a meglévő termékekre és adatfolyamokra. Ahhoz, hogy az AI-alapú alkalmazás megvalósítsa a Portrait Analytics által elképzelt jövőt, annak úgy kell gondolkodnia, mint egy jól képzett elemzőnek. Pontosan ezt építik a cég háza táján.

Összefoglalva: a mesterséges intelligencia és a befektetési elemzés mély megértésének lenyűgöző kombinációjával készen áll arra a cég, hogy átformálja a befektetési elemzők munkamódszerét. Mindezt úgy tervezik elérni, hogy gyorsabbá, hatékonyabbá és pontosabbá teszik az elemzést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?