Az Apple 15-20 éve nem az a cég, ahonnan érdekes pletykák szivárognak ki. Igaz, mostanában nem a meglepetések cége. Most kijutott fintech vonatkozású hír: azonnali áruhitel szolgáltatást indítanak.

A buy now, pay later jellegű áruhitel megoldások nem számítanak újdonságnak. Több fizetési szolgáltató is átinnoválta a saját termékeibe a Klarnától, akik talán először kezdték el fintech körökben kínálni. Az amerikai piacon már az Affirm vagy a PayPal is kínál ilyen fizetési lehetőséget.

A Bloomberg szerint hamarosan az Apple Cardhoz is jár ilyen szolgáltatás. Az Apple Pay Later nevű szolgáltatás kidolgozása már folyik a cég banki partnerénél, a Goldman Sachsnál. Az Apple azt szeretné, ha minden vásárlásnál igénybe vehető lenne az azonnali áruhitel.

A lap értesülése szerint az alapbeállítás szerint két hónap alatt, négy kamatmentes részletben lehet kifizetni az árut. De be lehet majd állítani azt is, hogy több hónapra húzódjon el a törlesztés, ám ekkor már kamatot is kell fizetni a hitel után.

Az Apple Carddal részletre lehet vásárolni Mac számítógépeket és az iPad tableteket. Ugyanakkor ez a funkció házon belül megoldható volt a cég és a banki partnere számára, a hitelezés kiterjesztése eggyel nagyobb lépés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?