A Barclays amerikai leányvállalata is úgy készül dönteni, hogy a bitcoin vásárlás túl kockázatos befektetés.

A Barclays US bank is gondolkodik azon, hogy letiltja a kriptovaluta vásárlást az általa kibocsátott kártyákkal. Ha meglépik, olyan pénzintézetekhez csatlakoznak, mint a Bank of America, a Citi és a Chase.

(Fotó: Kai Hendry / CC-BY)
(Fotó: Kai Hendry / CC-BY)

Paul Wilmore, a bank vezére arról beszélt a Bank Innovation szaklapnak, hogy a bank nem akar olyan helyzetben lenni, hogy a szerencsejátékhoz mérhetően spekulatív tranzakciókban legyen része. „Valószínűleg úgy döntünk, hogy nem fogjuk engedélyezni a kriptovaluta vásárlásokat” – mondta Wilmore. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez csak a Barclays amerikai leányvállalatára vonatkozik, vagy a teljes nemzetközi bankcsoportra.

A bankok általában véve pesszimistán szemlélik a rendkívül változékony árú kriptovalutákat. A szkepszis érthető is, a bitcoin az elmúlt pár hétben több ezer dollárt veszített az értékéből. Jelenleg 8 ezer dollárért adnak egy bitcoint, de semmi garancia nincs arra, hogy nem esik újra hatezer dollárra vagy emelkedik tízezerre a következő napokban.

A jelenségre a bankok egy része tiltással reagált. A brit Lloyds például összes leányvállalatánál leállította a hitelkártya terhére történő kriptovaluta vásárlást. Ezzel kilencmillió ügyfelet zártak el vagy védtek meg a spekulatív befektetésektől.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?