Az AI és a Bitcoin szinte sci-fi filmbe illő fejleményeket hozhat, mivel a Lightning Labs legújabb eszközei megújítják a mesterséges intelligencia és a digitális pénzügyek kapcsolatát.

Az AI technológia újra megmutatta, hogy a jövő itt van, és mostantól a Bitcoin Lightning Network-ön is villámgyorsan tud mozogni. A Lightning Labs új fejlesztésű eszközei segítségével az AI modellek, például a ChatGPT, a jövőben bátran belevethetik magukat a Bitcoin tranzakciók világába, és villámgyorsan vásárolhatnak, eladhatnak vagy tarthatnak Bitcoint.

A Lightning Labs megalkotott néhány forradalmi eszközt, amelyekkel az AI számára megnyílik a Bitcoinok küldésének és fogadásának világa. Az AI fejlesztők mindennapi élete ezáltal gyorsabb, olcsóbb és könnyebb lesz, és a villámhálózaton keresztül még a pay-per-use AI modellek használata is valósággá válik.

Az új eszközök működése az „L402 protokollra” épül. Ez egy hitelesítési mechanizmus a villámhálózaton, de a „Langchain” könyvtár is helyet kapott a rendszerben, amely leegyszerűsíti az AI alkalmazásokkal végzett műveleteket.

A csapat észrevette, hogy a jelenlegi nagy nyelvi modellekkel (LLM-ek) van egy alapvető gond: nem rendelkeznek natív webalapú fizetési mechanizmusokkal. Az AI alkalmazásfejlesztők ezért a megszokott fizetési módszerekre, például hitelkártyákra szorulnak, és a plusz költségeket a felhasználókra hárítják.

Kody Low, a Fedi fizetési rendszer fejlesztője szerint a Bitcoin a mesterséges intelligencia számára tökéletes megoldást nyújt: „A mesterséges intelligencia olyan dolog, amire nincs jobb megoldás a világon, mint a Bitcoin. De a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek még mindig nem oldották meg a monetizációs problémájukat.”

Az 1ML, a Lightning Network elemző platformja szerint a hálózat jelenlegi kapacitása 5,432 BTC, ami körülbelül 163,5 millió dollárt jelent. A Bitcoin Visuals adatai szerint viszont a villámcsatornák száma csökkent az elmúlt évben. 2022 óta mintegy 80 000-ről a jelenlegi körülbelül 70 000-re. Mindazonáltal, a Lightning Labs újításai továbbra is izgalmas lehetőségeket kínálnak az AI világának.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?