Bővülésre és a technológia csiszolására kell a pénz a Transferwise lengyel kihívójának.


Hiába van az EU kebeléből frissen távozott Londonban az Azimo főhadiszállása, mégis kaptak húszmillió eurónyi hitelhez az Európai Fejlesztési Banktól. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pénzküldéssel foglalkozó fintech startup fejlesztési bázisa és ezzel alkalmazottainak nagy része Lengyelországban található.

A döntést a European Fund For Strategic Investments is támogatja, amely az EU „Investment Plan for Europe” programjának pénzügyi lábát adja. Az Azimo a pénzt kutatás-fejlesztésre fogja költeni, illetve a fizetési platformjának „felskálázására”. A kifejezést a hitelről hírt adó Techcrunch is idézőjelek között közli, nem teljesen értve a felmerülő skálázási problémákat. A fintech Krakkói irodája, ahol jelenleg 130-160 fő dolgozik, bővülni fog a közeljövőben.

Az Azimo eddig 50 millió dollárnyi kockázati tőkebefektetést gyűjtött össze. Emellett augusztusban a cég közölte, hogy nyereségesen üzemel 200-nál is több országba küldve pénzt. Az Azimónak már reagálnia kellett a brexitre. A cég egy e-money licencet volt kénytelen igényelni Hollandiában, hogy az EU-ból kilépő Nagy-Britanniában kapott banki licenc ne kösse őket egy országhoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?