Duplájára emelkedett a Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások forgalma, a tranzakciószám pedig háromszorosra emelkedett. A többség autópályamatricát vásárol és parkol az appal.

Duplájára emelkedett a Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások forgalma, a tranzakciószám pedig háromszorosra nőtt. A többség autópályamatricát vásárol és parkol az appal.

simple1

Évértékelőt tartott az OTP Mobil, a Simple alkalmazás és fizetési rendszer 2017-es eredményeit ismertették. Az online fizetési megoldás – amelyet az év második felében összekötöttek az appal – 37 milliárd forintnyi forgalmat generált. Az appon keresztül 2,343 milliárd forint értékben indítottak vásárlásokat 2017-ben, ami kétszáz százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. Még meredekebb az emelkedés a tranzakciók számában: 2016-ban 416 ezer vásárlást kezelt a Simple, 2017-ben 1,32 millió tranzakcióval kellett boldogulnia a rendszernek.

A fenti számokat árnyalja, hogy a két legnépszerűbb szolgáltatás a parkolás (927 ezer tranzakció) és az autópálya-matrica vásárlás (142 ezer tranzakció). A harmadik legnépszerűbb szolgáltatás a mozijegy-vásárlás, ez 303 millió forintos forgalmat generált a tavalyi év során, ami 180 ezer mozijegynek felel meg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?