Az Uber Eats megszűnt San Francisco egyik legszegényebb környékén.

123rf

Az Uber álláspontja, hogy a város új szabályozása miatt le kell mondaniuk a Treasure Islandre való ételkiszállításról, hogy fedezzék a kieső bevételt. A város vezetése megregulázta az éttermeket, korlátozzák azt, hogy ki mennyi ételt szállíthat, az Uber Eats pedig nem egységesen vesz vissza a szállításból, hanem az egyik legszegényebb környéket hagyja magára. Az esetet Matt Haney, a városrész Supervisora(ez a pozíció olyasmi San Franciscóban, mint Budapesten egy kerület polgármestere) is kommentálta.

Azt mondják, nem tudnak kiszállítani a Treasure Islandre, mert a város szabályozta az ételkihordást. Szóval az egyik legszegényebb szomszédságon hajtják be a kimaradó bevételt, pedig csak 10 percnyire van a belvárostól forgalom nélkül, és amúgy sem sokan rendelnek oda.

– posztolta a Twitterre. A szabályozás egyébként a kiszállítók díját érintette, az Uber általában a bevétel 30 százalékát kérte el az étteremtől a szállításért, az új regulázás értelmében viszont, mostantól maximum 15 százalékot kérhetnek el. Ez az egész azért jött létre, hogy támogassák a kisebb vállalkozásokat a koronavírus alatt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?