A készülék teljesen rendben lévőnek tűnik, jó a dizájnja, érdekes megoldásokkal rendelkezik, és talán még drága sem lesz. A reklám azonban félresiklott.

(Fotó: Nothing)

Napokon belül bemutatja első telefonját a Carl Pei által alapított Nothing nevű startup. A cég korábban már piacra dobott egy remek dizájnnal rendelkező, középkategóriás drótnélküli fülhallgatót. A szintén a középkategóriát célzó telefon lehet az új nagy dobása.

A mobilt megelőzően azonban bejelentették, hogy egy NFT-t is kiadnak. Az NFT nem fog semmihez kapcsolódni, nem jár előjogokkal egyelőre. A vásárló nézheti a rövid videoklipet, amiben egy fekete pötty pattog egy átlátszó kockában.

Az NFT-t először azok kapják meg, akik beszálltak a Nothing közösségi tőkebevonási kampányába. Később pedig az OpenSea piactéren lehet megvásárolni. Nem garantált azonban, hogy a projekt siker lesz. A Techcrunch szerint a legtöbb, a bejelentésre érkezett hozzászólás inkább arról szól, hogy az NFT-vel irányt téveszt a cég.

A Nothing Phone az eddig nyilvánosságra hozott információk szerint nem kriptótelefon. Nincs benne hardveres tárca, nem úgy árazzák és jóval szélesebb közönséget céloznak vele, mint például a Solana hardvertárcás telefonjával. Igaz, a Polygonnal együtt valamilyen blockchain támogatáson dolgozik a Nothing is. Kár lenne, ha egy ígéretes telefon egy félresikerült marketingakció miatt elsüllyede a kütyü.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?