A fiatal kriptotőzsde céljai között szerepel, hogy 9 milliárd dolláros értékelésű tőzsdei cég legyen még idén. Nincs már messze a karácsony.

(Fotó: Sam Valadi CC-BY)

Egy üres tőzsdei társasággal (SPAC) lép tőzsdére a Bullish amerikai kriptokereskedemi startup. A cég a kilencmilliárd dolláros értékelést próbálja meg elérni. A tőzsdére lépést lebonyolító társaság elnöke pedig nem más, mint Thomas Farley, a New York-i tőzsde (NYSE) egykori elnöke.

A Bullish is a New York-i tőzsdét célozza meg még idén, előbb azonban összeolvad a Far Peak Acquisition Company nevű céggel. A kriptós vállalat új vezérigazgatója pedig Farley lesz.

A hírnek különös színezetet ad, hogy a Bullish új játékosnak számít. Idén indította el a Peter Thiel által támogatott Block.one blockchaines fejlesztőcég. A Bullish mögötti ötlet az volt, hogy a hitelezés és portfóliókezelés nagy részét automatizálják úgy, hogy ettől nem lesz kényelmetlenebb a cég ügyfeleinek az oldal használata.

A technológia kész van, egyelőre a privát pilot program folyik. A nagy nyitásra azonban az év végéig várni kell. A tőzsde a Block.One EOSIO technológiáját és az EOS nyilvános blokkláncát használja a tranzakciók transzparens kezelésére. Fiatal kora ellenére a cég jól el van eresztve: 100 millió dolláros tőkéve, 164 ezer bitcoinnal és 20 milió EOS tokennel indult, és azóta bejelentettek egy 300 ezer dolláros befektetés kört is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?