Központi humor nyugdíjalapok pénzéből. Ettől még persze vicces, és akiken csattan a vicc, azok is megérdemlik.

A humor egyik alapvetése, hogy hatalmi pozícióból nem lehet viccesnek lenni. A feleltető tanár, ellenőrzést végző NAV-os vagy a kocsit vizslató rendőr viccein senki nem nevet őszintén.

Hogy ez hogyan kapcsolódik a fintechhez? Ha nem is közvetlenül, de mégis nagyon szorosan. A MSCHF nevű trollbandát nagyon lehetett szeretni egy ideig. Ők csináltak horoszkóp alapú befektetési tanácsadó appot, Birkin luxustáskából varrt Birkenstock szandált és még pár csinos őrült ötletet.

Egy szépséghibája van ennek a polgárpukkasztásnak: kockázati tőkéből csinálja a csapat. Azaz valójában egy körmönfont popkulturális befektetés a MSCHF, nem az amit a neve is sugall, a rend kreatív megbontása. Ettől még érdemes figyelni, amit csinálnak. Most éppen legendás, nagy bukott startupok termékeiből – például a 700 dolláros gyümölcsprésből – kezdtek kicsinyített, gyűjthető műanyag tárgyakat gyártatni.

A Dead Startup Toys sorozat öt eleme a százdolláros laptop, a Coolest Cooler, a Thernos laborgépe és a Jibo robot a fentebb említett gyümölcsprés mellett. A játékok darabja 40 dollárba kerül, a teljes szetet 160 dollárért lehet megvenni. Olyan ez, mint a Funko Pop nagyfejű műanyag figurák, csak a hősei bukott startupok. Paródiának nem erősek, de el fognak fogyni. Örülhetnek a befektetők.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?