A Fazekas diákjainak a világ egyik nagy kihívására: a tiszta víz hiányára kellett robotos megoldást adniuk. 162 csapat közül az ő gépük lett a legjobb.

A Team Europe a Fazekas csapata (Fotó: Koren Balázs)
A Team Europe a Fazekas csapata (Fotó: Koren Balázs)

162 ország diákjai között a magyarok is jelen voltak a First Global Challenge nevű, Washingtonban megrendezett robotika versenyen. A különböző országok csapatainak minden fordulóban véletlenszerűen összesorsolva kellett egymást segítve megoldani egy globális kihívás részeit.

A verseny idei témája a vízhiány volt. Így az előre megkapott robotikai készletekből olyan gépeket kellett összerakni és felprogramozni, amely a vizet jelképező színes golyókat tudták megvizsgálni és a pálya különböző pontjaira cipelni.

(Fotó: First Global Challenge)
(Fotó: First Global Challenge)

A győztes csapatot Fey Mihály, Hervay Bence, Kurucz Márton, Martinák Zalán, Molnár-Sáska Zsófia és Umann Dávid alkották. Mentoruk Karsai Zsuzsa volt, segítőtanárként pedig Koren Balázs kísérte a Team Europe nevű csapatot.

A versenyen Team Hungary néven a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium csapata is részt vett. Ezzel Magyarország volt az egyetlen ország, amely két robotikacsapattal nevezett a versenyre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?