Egy jó hetük lett a Budapesti taxisoknak: július 22-én kivonult az Uber Budapestről, de augusztus elején érkezik a következő kihívó.

Nem marad taxis alkalmazás nélkül Budapest. A Napi.hu információi szerint augusztus elsejével indul a Taxify, ami a taxisrendelet betartása mellett az Uberhez hasonló élményt kínál majd.

Taxify

A Taxify autókban lesz taxióra és lehet majd készpénzzel fizetni, viszont nem ettől várják, hogy az utasok majd beülnek a kocsiba. A cég az Uberéhez nagyon hasonló appot kínál, ami egyszerűvé teszi a kocsirendelést, mutatja merre jár az autónk, és beépítetten tartalmaz bankkártyás fizetést is.

A szolgáltatás Észtországból indult, ma azonban már Hollandiában, Mexikóban vagy éppen Csehországban is lehet vele kocsit rendelni egyes városokban.

A Napi szerint a korábbi uberes sofőrök tömegesen jelenkeztek a Taxifynál. Nekik ráadásul egyszerűbb dolguk is van, mert az elmúlt hónapok huzavonája alatt a szükséges vizsgákat már letették. Azt viszont nem sikerült megtudnia a lapnak, hogy hány autóval indul majd Budapesten augusztus elsején a Taxify.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?