Csak úgy hívjuk majd: otthon.

Csak úgy hívjuk majd: otthon.

Kép: 123rf

Szakértők szerint nagyjából tíz év múlva eljutunk oda, hogy az okosotthonok nem számítanak majd okosnak, csak szimplán otthonok lesznek. Tehát nem lesz már extra, ha valaki a kocsiból megmelegíti a vacsoráját, hogy egyből ehessen, amint hazaér, így nem lesz értelme a megkülönböztetőnévnek.

Nemzetközi szinten több száz milliárdos piaccá alakulhat az okosotthon biznisz az elkövetkező években, ezért lehetséges, hogy tíz év múlva már nem használjuk majd az okosotthon kifejezést.

A K&H besegít a magyar startupoknak

A Start it programon belül sokfajta céggel foglalkoznak, viszont a legnagyobb innovációs lehetőséget az internet alapú technológiákban látják. Habár pénzt nem adnak, de szurkolnak: folyamatos képzésben részesítik a startupokat, segítenek nekik nemzetközi kapcsolatrendszert építeni és iparágbeli mentorokat adnak melléjük. Ez a koncepció egyébként már ismerős lehet innen.

A K&H-hoz tartozik a Poizo okosotthon, és a uLockme, ami okoszárakkal foglalkozik. Őket, és a többi inkubált startupot mostantól a Balasys IT mentorálja, amely egy neves cégnek számít ezen a piacon.

Az jelentheti a legnagyobb támogatást, ha abban segítjük őket, hogy fejlesztéseik a legmagasabb szintű biztonsági elvárásoknak is megfeleljenek.

– mondta Szomor Bence, a Balasys IT egyik igazgatója.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?