Nem kell rettegni az európai fizetési fintecheknek, az Unicreditet viszont van miért irigyelni. Általa fogják elkölteni a pénzüket a kínai turisták.

Megérkezett Európába az Alipay, de nem úgy ahogy vártuk. Az Ant Financial és az Unicredit megállapodásának köszönhetően az Olaszországba látogató kínai turisták már fizethetnek a mobiljukkal a bank által üzemeltetett POS-termináloknál.

Alipay fizetési szolgáltató
(Forrás: Alipay)
(fotó: Alipay)

A 450 millió felhasználóval rendelkező Alipay Kína legelterjedtebb mobilos fizetési módszere. Igaz, nincs tőle messze a WeChat sem, amelyet tömegek használnak chatelésre, és amely pénzküldésre is alkalmas. Az Alipayt hetven országban fogadják el és több mint százezer bolthálózat üzleteiben lehet fizetni az app használatával.

Az Ant Financial az olaszországi induláshoz a prémium ételeket és frissítőket forgalmazó Eatalyt nyerte meg. A cég a zászlóshajójának számító milánói boltjában is bevezette a kínai mobilos fizetést. Emellett a híres Antonia divatüzletban és több híres divathoz és luxuscikkekhez kapcsolódó boltban is lehet majd Alipayjel fizetni. Hamarosan nem lesz gond, ha a jól szituált kínai turistáknak megtetszik egy-egy Rolex, és nincs náluk készpénz.

A kínai turisták a becslések szerint 2015-ben 215 milliárd dollárt költöttek el. Az összeg méreténél érdekesebb, hogy ez duplája a 2014-es költésüknek. Idén Olaszország hárommillió kínai turista fogadására készül fel. Az Unicredit, amely az egyetlen olasz bank, ami képes az alipayes fizetéseket kezelni, várhatóan remekül jár a most megkötött partneri szerződéssel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?