A Revolut a globális terjeszkedés újabb mérföldkövéhez ért az engedély megszerzésével.

A Revolut jelenleg több mint 40 millió felhasználót számlál világszerte, és az új mexikói piac további ügyfélbázis-növekedést ígérnek. A mostani lépés lehetővé teszi számukra, hogy kiterjesszék teljes körű banki szolgáltatásaikat a latin-amerikai országban. Emellett a vállalat pénzügyi teljesítménye is figyelemre méltó, hiszen jelentős bevételnövekedést és profitabilitást ért el az elmúlt időszakban.

A Revolut először Brazíliában lépett be a latin-amerikai piacra, ahol 27 különböző pénznemben kínál devizaváltási és átutalási szolgáltatásokat.

A mexikói terjeszkedés már hosszú ideje a Revolut tervei között szerepelt. Céljuk, hogy részesedést szerezzenek a hatalmas, évente körülbelül 63 milliárd dollár értékű határokon átnyúló pénzküldési piacon. Emellett a vállalat hangsúlyozza, hogy széles körű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat kínál majd a piacon. A határokon átnyúló pénzküldések kiemelkedő fontossággúak Mexikóban, a Revolut pedig, egyedülálló értékajánlattal rendelkezik ezen a területen.

Mexikó jelentős piacot képvisel ezen a téren, ahol 2023-ban a hazautalások összege 8 százalékkal nőtt, elérve a 63,3 milliárd dolláros értéket, amelynek nagy része az Egyesült Államokból érkezett. A Revolut célja, hogy kihasználja ezt a piaci lehetőséget, és innovatív pénzügyi megoldásokkal segítse a mexikói lakosságot.

A banki engedély megszerzése után a Revolut most azon fáradozik, hogy megfeleljen a szükséges szabályozási követelményeknek. Eközben terjeszkedési terveik Latin-Amerikában és más régiókban is folyamatosak.

A vállalat pénzügyi kilátásai is ígéretesek: 2023-ra a cég 2 milliárd dolláros bevételt ért el, ami jelentős növekedést jelent a 2022-es 1,1 milliárd dollárhoz képest.

(Forras: Fintech.hu)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?