A Revolut legújabb terjeszkedésével tovább nő a globális térképen, miután banki engedélyt szerzett Mexikóban.

Az engedély lehetővé teszi a Revolut számára, hogy teljes körű banki szolgáltatásokat nyújtsanak a közép-amerikai országban, ami egy új fejezetet nyit a cég életében.

A vállalat jelenleg több mint 40 millió felhasználót számlál világszerte és az új piacokra, így Mexikóra is, további ügyfélbázis-növekedést céloz meg. Emellett, a Revolut pénzügyi teljesítménye is figyelemre méltó, hiszen jelentős bevételnövekedést és profitabilitást értek el az elmúlt évek során.

A latin-amerikai piacon először Brazíliában jelent meg a Revolut, ahol 27 különböző pénznemben kínál devizaváltási és átutalási lehetőségeket felhasználóinak.

A mexikói terjeszkedés régóta a cég tervei között szerepelt. Célja részesedést szerezni a hatalmas, évi körülbelül 63 milliárd dollár értékű határokon átnyúló pénzküldési piacon, miközben széles körű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat kínál.

A Revolut különös hangsúlyt fektet a határokon átnyúló pénzküldési szolgáltatásokra és Mexikó ebben a tekintetben kulcsfontosságú piac. A mexikói piac hatalmas potenciállal bír és a Revolut kihasználja ezt a lehetőséget, hogy innovatív pénzügyi megoldásokkal segítse a lakosságot.

Miután megszerezték a banki engedélyt, a Revolut most azon dolgozik, hogy megfeleljen a szükséges szabályozási követelményeknek. Ezzel párhuzamosan, a cég további terjeszkedést tervez Latin-Amerikában és más régiókban is.

A vállalat pénzügyi eredményei is ígéretesek: 2023-ra bevételük elérte a 2 milliárd dollárt, ami jelentős növekedést jelent a 2022-es 1,1 milliárd dollárhoz képest.

 

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?