Az egészségbiztosítás forradalmasításától kezdve az otthonunk és autónk biztosításának megváltoztatásáig ez az öt insurtech felrázza a biztosítási iparágat. 1. Oscar Health: Az egészségbiztosítási

Az egészségbiztosítás forradalmasításától kezdve az otthonunk és autónk biztosításának megváltoztatásáig ez az öt insurtech felrázza a biztosítási iparágat.

1. Oscar Health: Az egészségbiztosítási újító 🚀

A 2012-ben alapított Oscar Health élvonalbeli technológiát használ, hogy az egészségbiztosítást elérhetőbbé és megfizethetőbbé tegye. Az 1,6 milliárd dolláros támogatással nem szégyenlős a küldetése, céljuk, hogy átalakítsák az egészségbiztosítási piacot. Az Oscar Health 2021 márciusában lépett a tőzsdére, a vállalatot több mint 7 milliárd dollárra értékelték az induláskor. A New York-i székhelyű fintech a technológia-központú megközelítésével eltökélt szándéka, hogy a minőségi egészségügyi ellátást eljuttassa a tömegekhez.

2. Hippo Insurance: Az otthonmentő 🏡

A Hippo nem akármilyen biztosító, hanem az otthonunk őrangyala. Az Assaf Wand által 2015-ben alapított Hippo Insurance proaktívan áll hozzá az ingatlan- és lakástulajdonosi biztosításokhoz. Azzal, hogy a szivárgások, tüzek és egyéb katasztrófák megelőzésére összpontosít, mielőtt azok bekövetkeznének, csökkenti a kárigények szükségességét. A kaliforniai Palo Altóban működő Hippo eddig 1,3 milliárd dollárt gyűjtött össze. Jelenleg az USA egyik legnagyobb vagyonbiztosítója, amely 39 államban több mint 200 000 otthont biztosít.

3. Next Insurance: A kisvállalkozások bajnoka 🥊

A Next Insurance a kisvállalkozók insurtech lovagja. Kizárólag a kisvállalati biztosításokra összpontosítva széles körű fedezetet kínál vállalkozóknak és független kiskereskedőknek. A 2015-ben Nissim Tapiro, Alon Huri és Guy Goldstein (egykori vadászpilóta) által alapított Next Insurance közel 900 millió dollárt gyűjtött össze. 2021-ben összefogott az Amazon for Business-szel, hogy biztosítást nyújtson a platformon értékesítő eladóknak. Értékelése 2021 áprilisában elérte a borsos 4 milliárd dollárt, és jelenleg több mint 420 000 ügyféllel büszkélkedhet.

4. Root Insurance: Az autóbiztosító a zsebedben 🚗

A 2015-ben alapított Root 34 amerikai államban működik, és teljes egészében a mobilalkalmazáson keresztül működik. Az alkalmazáson belüli feladatokon keresztül a Root ösztönzi az ügyfeleket a biztonságos vezetésre. A Root káprázatos 827,5 millió dollárt gyűjtött össze, és jelentős növekedést ért el a beágyazott biztosítások iránti elkötelezettsége révén.

5. Collective Health: A vállalati wellness guru 🧘

A Collective Health a Szilícium-völgy válasza a munkáltató által finanszírozott egészségbiztosításra. A 2013-ban alapított cég önbiztosított munkáltatóknak nyújt egészségbiztosítást egy felhőalapú platformon keresztül. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára a befektetések optimalizálását a munkavállalói juttatási programok kezelése során. A Collective Health 719 millió dollárt gyűjtött be, és 2021-ben 1,5 milliárd dolláros értékeléssel elérte az unikornis státuszt. Ügyfelei között olyan nagy nevekkel találkozhatunk, mint aZendesk és az eBay, a Collective Health több mint 23 millió igényt dolgozott fel, és 2022 novemberére meghaladta a 100 ökoszisztéma-partnert.

A jövő az InsurTech! 🌩️

Az egészségügy újragondolásától kezdve az otthonaink és autónk védelméig ezek az insurtech titánok nem csak megváltoztatják a biztosítási iparágat; ők jelölik ki az új irányt. Milliárdos finanszírozással és innovatív technológiával a kezükben az Oscar Health, a Hippo Insurance, a Next Insurance, a Root Insurance és a Collective Health arra készül, hogy még évekig forradalmasítsa a biztosítási iparágat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?