A hollywoodi színész és üzletember, Ryan Reynolds a kanadai fintech óriás, a Nuvei részvényeibe fektetett.

Ryan Reynolds, a hollywoodi filmsztár és üzletember nemrég bejelentette, hogy tőkét fektetett a Nuvei nevű kanadai fintech cégbe. A Nuvei globális szinten kínál fizetési megoldásokat, és a Nasdaqon, valamint a torontói tőzsdén is jegyzik a részvényeit. Ebben a cikkben alaposabban is megismerkedünk a vállalattal.

A Nuvei Corporationt 2003-ban hozták létre, és a székhelye Montrealban van. A cég több mint 200 piacon van jelen világszerte, különböző iparágakban, mint például az e-kereskedelem, szerencsejáték, utazás, pénzügyi szolgáltatások, kriptovaluta-cégek és az egészségügy. A Binance kriptovaluta-tőzsde is a cég kiemelt partnerei között van. A Nuvei bevételei elsősorban tranzakciós díjakból származnak.

Ryan Reynolds, aki Kanadából, Vancouverből származik, kihangsúlyozta, hogy a Nuveibe való befektetésében fontos szerepet játszik a kanadai kapcsolat. Úgy érzi, az amerikai technológiai cégek rengeteg figyelmet kapnak, míg a kanadaiak kevésbé kerülnek a középpontba, annak ellenére, hogy Kanada is jelentős tőkebefektetéseket vonz.

Jó befektetést csinált Ryan Reynolds?

A Nuvei legutóbbi pénzügyi jelentése szerint a cég 2022-ben 843,32 millió dollár bevételt ért el, ami 16%-os növekedés az előző évhez képest. Ugyanakkor a nettó nyereség 56,73 millió dollárra csökkent, ami körülbelül 45%-os csökkenés az előző évhez képest. A Nuvei részvényeinek értéke csúcsán, 2021 szeptemberében, 137 dollárnál állt, de azóta körülbelül 70%-ot veszített az értékéből.

A cég jövőbeli teljesítménye nagyban függ a kriptovalutákkal kapcsolatos tényezőktől. A szűk likviditású környezetben a kriptovaluták kereskedelme jelentősen visszaesett, és kérdéses, mikor lesznek ismét olyan piaci feltételek, amelyek elősegítik az emelkedésüket. A Nuveinek a közeljövőben olyan területekre kell koncentrálnia, amelyeket a kriptovaluták nem befolyásolnak. A vállalat jelenleg egy magas, 100 feletti P/E mutatóval rendelkezik, ami drágának tekinthető. A megtérülési mutatói gyengék, ami arra utal, hogy a cég nem használja hatékonyan a befektetett tőkét, és ezen a téren is javulásra van szükség.

Ryan Reynolds nem csak a Nuveibe fektetett, hanem más vállalkozásokba is, például egy ginmárkába és egy futballklubba. A Diageo nemrégiben vásárolt be a ginmárkába, míg a Wrexham futballklub az angol ötödosztályt nyerte meg. Reynolds korábban a Mint Mobile mobilszolgáltató 25%-os tulajdonosa volt, amit később 1,35 milliárd dollárért vásárolt meg a T-Mobile. Úgy tűnik, hogy a színésznek sikerül olyan befektetési lehetőségeket találnia, amelyek jelentős megtérülést ígérnek. A Nuvei esetében azonban még kérdéses, hogy hasonló sikereket ér-e el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?