A HSBC, a pénzügyi világ óriása, újra jelentős összeggel állt be a Tradeshift mellé, mutatva elkötelezettségét a fintech iránt és érdeklődését az e-kereskedelem jövője iránt.

A HSBC, a világot behálózó bankóriás, most mélyen a zsebébe nyúlt. A bank 35 millió dollárral gazdagította a Tradeshiftet, egy menő, ellátási lánc finanszírozásban utazó céget. De miért is? Céljuk nem kevesebb, mint egy globális pénzügyi szolgáltatás kialakítása, amely teljesen új dimenziókat nyit az e-kereskedelemben.

A dolgok azonban itt még korántsem állnak meg. Ebben a finanszírozási hullámban a HSBC nem egyedül úszik; más nagyhalakkal együtt összesen 70 millió dollárt pumpálnak a projektbe. A közös erővel megalkotott pénzügyi rakéta célja, hogy radikálisan átformálja az ellátási láncot és az e-kereskedelem világát.

A HSBC nem retten meg a fintech világától. Stratégiai terveik szerint nem maradnak le a digitális vonatról, és szoros partnerségre törekszenek az innovációt üzemeltető fintech vállalkozásokkal. A Tradeshift egyébként évente 260 milliárd dollár értékben mozgat árut és egy egymillió vállalkozásból álló hálózatot működtet.

A HSBC nem mostanában lett a Tradeshift támogatója. Még 2018-ban, egy korábbi finanszírozási körben, a banktitán 250 millió dollárt pumpált a cégbe. Ezzel a friss befektetéssel pedig csak megerősítik: komolyan gondolják ezt a kapcsolatot és az ellátási lánc finanszírozásának forradalmi átalakítását.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?