A Param, Törökország egyik vezető fintech vállalata, felvásárolta a cseh BNPL (Buy Now Pay Later) szolgáltatót, a Twistot, ezzel megtéve az első lépést az európai terjeszkedés felé.

A legutóbbi finanszírozási kör alapján a Param értékeltsége 217 millió dollár, ami kimagasló a török fintech befektetések között. Ebben az értékeltségi kategóriában csupán a versenytársuk, a Papara van előttük, amely 2021 júliusában az ország első fintech unikornisává vált. Ezt köszönheti a Beka Finance-szel kötött akvizíciós egyezségnek, melynek következtében az értékeltsége meghaladta az 1 milliárd dollárt.

A Param az európai piacra lépés során a Twisto licenszeivel tervez beágyazott pénzügyi megoldásokat nyújtani kis- és középvállalatoknak, valamint nagyobb vállalkozásoknak. Törökországi ügyfélkörükben olyan prominens cégek találhatóak, mint a Shell, Michelin, Getir, Panasonic, Burger King és az Ikea.

A Param brit leányvállalata már az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozói által is engedélyezett elektronikus pénzintézetként működik, amely az országban belföldi és nemzetközi pénzátutalásokat kínál. Saját BNPL platformmal és a Kredim néven futó kis- és középvállalkozásokat célzó hiteltermékkel is rendelkezik. A cég tőkés partnerei között olyan szereplők találhatóak, mint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, a CEECAT Capital, az Alpha Associates és a RevoCapital.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?