A JPMorgan Chase a nemzetközi fizetések és elszámolások gyorsítása érdekében fontolgatja egy új blockchain-alapú token bevezetését.

A bevezetni kívánt eszköz egy deposit token lenne. Ez a token olyan digitális eszköz, amely a valóságban létező eszközt képvisel. A stabilcoinok, mint az USDT vagy az USDC, a deposit tokenek jó példái. Ezeknek a tokeneknek a fiat pénznemek, például az amerikai dollár, adnak értéket, és elvben 1:1 arányban visszaválthatók a mögöttük álló valós értékre.

A bank már kifejlesztette az infrastruktúra nagy részét az ilyen tokenek támogatásához. Ugyanakkor még jóváhagyásra vár az amerikai szabályozó szervektől.

Nem ez lenne a JPMorgan első kísérlete a digitális tokenekkel. A bank már használja a JPM Coin-t, egy digitális tokent, amely lehetővé teszi vállalati ügyfelei számára, hogy dollárban és euróban átutalásokat végezzenek bankszámláik között. Az új token azonban sokkal szélesebb körű használatot ígér, beleértve más banki ügyfelek közötti tranzakciókat és tokenizált értékpapírok kereskedelmét.

A JPMorgan Chase lépése rámutat arra, hogy a globális pénzügyi intézmények egyre inkább felismerik a blockchain és a kriptovaluták potenciálját a pénzügyi tranzakciók átalakításában. Ezzel a lépéssel a bank tovább erősíti pozícióját a digitális pénzügyek területén és kínálja az ügyfeleinek az új technológiák előnyeit.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?