Az üzleti felhasználók számára a Revolut bevezette az új „RevTag” fizetési opciót. Ez az azonnali és ingyenes fizetési mód alternatívát kínál a SWIFT rendszerrel szemben.

A Revolut Business felhasználók most már könnyedén és hatékonyan végezhetnek nemzetközi tranzakciókat más Revolut használókkal. Ezzel a módszerrel csak a címzett RevTag kódját kell megadni, nem pedig az IBAN számát az utaláskor. A szolgáltatás térítésmentes és több mint 150 országba képes pénzösszegeket továbbítani.

Ezt a lehetőséget minden üzleti felhasználó elérheti a Revolut alkalmazásában. A tranzakciók 29 különböző pénznemben végezhetők el a Revolut rendszerén belül, így a vállalkozások kényelmesen és költséghatékonyan fizethetnek a külföldi munkavállalóknak és partnereknek.

A nemzetközi fizetések általában lassúak és drágák. A fintech óriás egy felmérést is csatolt a bejelentéséhez, ami szerint a vállalkozásoknak többnyire több mint 12 órába telik a nemzetközi kifizetések végrehajtása. Emellett a vállalatok jelentős része, 71 százaléka kiemelten magas, 3% feletti tranzakciós díjakról számolt be.

James Gibson, a Revolut Business vezetője elmondta: „Alig várjuk, hogy megismertessük ügyfeleinkkel az új ‘RevTag’ hálózatot. A kifizetési linkek és a RevTag rendszer bevezetése fontos lépés abba az irányba, hogy a nemzetközi utalásokat díjmentesen és azonnal biztosítsuk a nemzetközi szinten tevékenykedő vállalatoknak.”

Emellett az Egyesült Királyságban a neobank bevezette a „kifizetési linkek” szolgáltatást is. Ezen keresztül a fizetések egy URL-link használatával történnek, így nincs szükség további bankszámla-adatok megadására. A kifizetések a hivatkozáson keresztül egyszerűen kezelhetők és monitorozhatók.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?