Az Amazon az e-kereskedelmi platformon értékesítő kereskedőknek tervez folyószámla hiteleket nyújtani a közeljövőben, egy új partnerség révén a SellersFi amerikai fintech vállalattal.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy az Amazon kereskedői akár 10 millió dolláros kölcsönöket is igényelhessenek a platformon keresztül.

Egy friss kutatás rámutatott, hogy az online kereskedelmi startupok 32%-a pénzhiány miatt, például késedelmes kifizetések következtében, kénytelen megszűnni. Az új együttműködés ennek fényében nyújt segítséget az e-kereskedőknek, lehetővé téve számukra, hogy könnyedén jussanak kölcsönökhöz, beleértve a működőtőke- és folyószámla hiteleket is, a SellersFi közvetítésével, akár 10 millió dollárig.

A SellersFi mesterséges intelligenciával működő automatizált hitelbírálati rendszert alkalmaz, és szoros integrációt valósít meg számos e-kereskedelmi platformmal. A vállalat nemrégiben 300 millió dolláros hitelkeretet biztosító megállapodást kötött a Citibankkal, amely az Amazon kereskedőinek nyújtott hitelek alapját képezi.

A SellersFi, mint e-kereskedelmi vállalkozásokat célzó fintech cég, elsősorban finanszírozási megoldásokat nyújt a kereskedőknek, mint például kölcsönöket és faktoringot. Emellett különböző fizetési megoldásokat is kínál, többek között előre fizetett vállalati kártyákat és digitális pénztárcát.

A vállalat ezzel a lépéssel tovább szélesíti már meglévő, átfogó pénzügyi szolgáltatási kínálatát. A vállalat az elmúlt évben több, kifejezetten az e-kereskedőket célzó hitelterméket is piacra dobott, köztük a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) szolgáltatást az Affirmmal való együttműködésben, valamint az Egyesült Királyságban olyan hitelkonstrukciókat, amelyek kedvezőbb feltételeket kínálnak, mint a bankok.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?