Az Amazon most a vásárlást forradalmasítja be az Amazon One-nal, egy tenyérleolvasó fizetési rendszerrel, amely az Egyesült Államokban bevetésre kerül.

Személyazonosításunk és bankkártyás fizetéseink új korszaka készül betörni az Egyesült Államokba – és az Amazon áll az élén. Az internetes kiskereskedelmi óriás most előrukkol saját, forradalmian új technológiájával: az Amazon One-nal, ami a vásárlás módját alapjaiban megváltoztatja.

Az Amazon most tenyérleolvasó fizetési rendszert vezet be több mint 500 Whole Foods élelmiszerboltban, amik országszerte megtalálhatóak az Egyesült Államokban. Tehát nem csak futárjaink jönnek házhoz, de a technológia is – most már a pénztárcáinkat és mobiltelefonjainkat is otthon hagyhatjuk, mert képes lesz azonosítani bennünket egy egyszerű tenyérlenyomat segítségével.

A fizetési mód olyan egyszerű, mint egy pacsi – csak emeld a tenyered egy olvasóeszköz fölé, amely azonosítja a tenyérlenyomatod, és máris összekapcsolja a regisztrált bankkártyáddal. A futurisztikus fizetési megoldás az eddigi 3 millió sikeres használatot követően tovább terjed, hogy megkönnyítse a vásárlók életét.

De ha azt gondolod, hogy ez már minden, tévedsz! Az Amazon új szintre emeli a biometrikus azonosítást – a tenyérleolvasó képes lesz az életkor ellenőrzésére is. Így a korhatáros termékeket, például alkoholt is vásárolhatsz egy egyszerű tenyérmutatással. Azonban további részletek még váratnak magukra.

A Prime előfizetőknek még több öröm jut: ha összekapcsolják az Amazon One profiljukat az Amazon fiókjukkal, automatikusan megtakarításokat élvezhetnek. És a beállítás? Szó szerint gyerekjáték! Az online regisztráció után a Whole Foods üzletekben beolvassák a tenyerüket, és már el is készült az Amazon One profilképük.

A technológiai titán tehát beindította a fizetési módok következő generációját, együttműködve Amerika legnagyobb bankjaival, mint az American Express, a Discover, a Mastercard és a Visa. A vásárlás új korszaka kezdődik, és az amerikai óriás ismét az élen jár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?