A Trive Bank egy újonnan bevezetett, kizárólag online elérhető hitelkonstrukcióval jelent meg a hazai pénzügyi piacon.

A Trive Bank januárban dobta piacra első hiteltermékét, amely egy fix 450 ezer forint összegű eHitelt kínál, mely két lehetséges futamidővel választható. Az ügyfeleknek lehetőségük van 6 vagy 12 hónap alatt visszafizetni a kölcsönt. Mindkét futamidő esetében a teljes hiteldíj mutató (THM) 35,04%, aminek eredményeképpen a havi törlesztő részlet 6 hónapra 81 697 forint, 12 hónapra pedig 43 869 forint lesz.

A hitel már minimum 100 ezer forintos havi nettó jövedelem esetén is igényelhető. Ez lehetővé teszi a kisebb jövedelemmel rendelkező személyek számára is, hogy hozzájussanak ehhez a gyorsan elérhető, szabad felhasználású kölcsönhöz. A szolgáltatás igénybevehető számlanyitás és jövedelemátutalás nélkül is, több banknál is, köztük a CIB, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen és UniCredit bankoknál.

Az igénylés folyamata teljesen online, okostelefonról, tabletről vagy számítógépről is indítható. A jövedelemigazolást a bankszámla netbankon keresztüli bemutatásával kell elvégezni.

Az ügyfélazonosítás egy webkamera segítségével történik, az igénylés során érvényes személyazonosító dokumentumok (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) és lakcímkártya bemutatásával. Sikeres hitelbírálat és azonosítás esetén a szerződést SMS kód segítségével lehet aláírni, és a kölcsönösszeg akár 15 percen belül a számlán lehet.

A Trive Bank hódításai

A Trive Bank Hungary Zrt. a török tulajdonban lévő, hollandiai székhelyű Trive Financial Holdings első bankja. A pénzintézet világszerte nyújt lakossági ügyfelek számára digitális befektetési és banki szolgáltatásokat. A holdinghoz tartozik a Trive Investment és a Trive Credit is, előbbi az USA-ban, Európában, a MENA (Közel-Kelet és Észak-Afrika) térségben, Ázsiában, Indonéziában és Ausztráliában nyújt befektetési szolgáltatásokat, míg utóbbi az Egyesült Királyságban és Ausztráliában van jelen rövid és középtávú hitelekkel, a digitális hitelezési folyamatokat pedig mesterséges intelligencia támogatja.

A csoport magyarországi jelenlétét korábban a MagNet Bank tulajdonában álló Sopron Bank felvásárlásával erősítette meg 2022-ben. Ez az akvizíció biztosította számukra a szükséges engedélyeket a pénzügyi és biztosítási tevékenységek, valamint egyéb monetáris közvetítői szolgáltatások nyújtásához. A hitelezési szolgáltatások bevezetése után a vállalat tervezi betéti termékek és folyószámla-szolgáltatások bevezetését is. Céljuk, hogy a bankot egy modern, high-tech pénzintézetté fejlesszék.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?