Nagy népszerűségnek örvend a Gránit Bank zöld kezdeményezése, amely lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy a CO2-kibocsátásukat csökkentsék fák vásárlásával. 

November 30-ig a bank megduplázza az ügyfelek által vásárolt fák számát. Az Öko Kalkulátor használatával az ügyfelek a kártyás vásárlásaik CO2-kibocsátását csökkenthetik, és a bank segítségével a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve ültetik el a facsemetéket.

A kezdeményezés 2023. október 26. és november 30. között tart, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a vásárlásaikkal járó CO2-kibocsátást csökkentsék vagy akár semlegesítsék. Az ügyfelek adományokkal támogathatják a faültetést, amit a bank dolgozói ültetnek el az Alapítvánnyal együttműködve. A kampány kezdete óta jelentősen növekedett a vásárolt fák száma.

A Gránit Bank globálisan is az elsők között vezette be az Öko Kalkulátor funkciót, amely a Mastercard és a svéd Doconomy Carbon Calculator megoldásán alapul, és ösztönzi az éghajlat-tudatos vásárlási döntéseket. A bank digitális csatornáin keresztül már eddig is sokat tett a környezetért, többek között papírmegtakarítással és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével.

Most az ügyfelek egyénileg is hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez az Öko Kalkulátor használatával. A legtöbb fát vásárló ügyfeleket a bank meghívja a 2023-as közösségi faültetésre. A Gránit Bank már 2010 óta alkalmaz digitális üzleti modellt Magyarországon, és számos innovatív digitális pénzügyi megoldással jelentkezett az évek során. A bank elnyerte „Az év fiataloknak szóló programja” és „Az év UX megoldása” díjakat, valamint Superbrands címmel és a Kiemelkedő digitális hitelintézet védjeggyel is büszkélkedhet.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)




Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?