A Google újabb változtatásokat hajt végre mobilfizetési rendszereiben, eltörölve az Egyesült Államokban a Google Pay-t a Google Wallet javára.

Ez a lépés nem sokkal azután történt, hogy a vállalat bejelentette a „Buy Now, Pay Later” (BNPL) funkciók integrálását a fizetési szolgáltatásba. A Google Pay applikáció eltávolításra kerül az app áruházakból június 4-én. Az amerikai felhasználók még mindig élvezhetik az olyan kedvelt szolgáltatásokat, mint az érintés nélküli fizetések a boltokban és a fizetési módok kezelése a Google Wallet segítségével. Viszont a személyek közötti (P2P) fizetési lehetőségek megszűnnek.

A Google Wallet eredetileg 2011-ben jelent meg, majd 2015-ben átnevezték Android Pay-re, később 2018-ban Google Pay-re. 2022-ben a Wallet visszatért, több helyen felváltva a Pay-t, ám a Google az Egyesült Államokban továbbra is mindkét szolgáltatást megtartotta.

A Google a Pay szolgáltatásának megszüntetése mellett döntött, mivel a Wallet alkalmazás felhasználóinak száma az országban ötszörösére növekedett a Pay-hez képest.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?