A Széf magas hozammal és TBSZ-számlán belüli elérhetőséggel is rendelkezik.

A Lightyear befektetési platform bemutatta legújabb termékét Magyarországon és más európai országokban. A Széf névre hallgató termék kedvezményes adózási lehetőséggel, magas hozammal és TBSZ-számlán belüli elérhetőséggel rendelkezik. Az új termék akár 5,39 százalékos hozamot kínál a felhasználóknak.

Inflációbiztos hozam

A Lightyear legújabb, Széf nevű funkciója bárki számára elérhető, és magas hozamot ígér: 3,84 százalék euróban, 5,39 százalék dollárban és 5,21 százalék angol fontban. A termék napi kamatozást biztosít, amelyet havonta írnak jóvá a számlákon. Emellett azonnali pénzfelvételi lehetőséget kínál minimális vagy maximális összeghatár nélkül.

A Széf elérhető a Lightyear által kínált ingyenes tartós befektetési számlán (TBSZ) is. A magyarországi ügyfélkör igényeihez igazodva a Lightyear már az év elején bevezette a TBSZ-t, amely elsősorban adóoptimalizációs előnyei miatt népszerű.

Hogyan képes ekkora hozamot garantálni?

A hozamok biztonságát és likviditását a BlackRock pénzpiaci alapjai garantálják. Ezek az alapok általában csak minimum 500 millió eurós tőkével rendelkező befektetők számára elérhetők. A felhasználók pénzét a Lightyear közvetlenül ezekbe a pénzpiaci alapokba fekteti. A BlackRock alapjai államkötvényeket, lekötött betéteket és hasonló alapkamatot követő eszközöket tartalmaznak. Az ügyfelek így kihasználhatják a készpénzben tartott vagyon előnyeit, például az alacsony kockázatot és magas likviditást.

A Széf változó kamatlábat kínál, amelyből 0,25 százalékos átalánydíjat vonnak le (0,15 százalék a Lightyearhez, 0,10 százalék a BlackRockhoz kerül). Így jön ki az éves körülbelül 5,39 százalékos hozam, feltételezve, hogy a havonta jóváírt kamatokat az ügyfelek a számlán hagyják, így azok tovább kamatoznak.

„A Széffel az volt a célunk, hogy a magyar felhasználóknak olyan terméket nyújtsunk, ami segít a legtöbbet kihozni megtakarításaikból. A jelenlegi inflációs környezetben sokan még mindig olyan pénzügyi eszközökben tartják megtakarításaikat, ahol azok napról napra veszítenek értékükből. A Széf nemcsak az infláció ellen véd, hanem a biztosabb jövő építésében is segít. Minderre azért vagyunk képesek, mert olyan terméket kínálunk, ami eddig csak kiemelkedően magas bevétellel rendelkező egyéneknek volt elérhető” – mondta Martin Sokk, a Lightyear társalapítója és ügyvezetője.

Kiemelkedő szolgáltatás a magyar piacon

Az MNB adatai szerint Magyarországon a háztartások alig egytizede takarít meg a jelenlegi inflációs környezetben, és ezen összegek 80%-a olyan inflációra érzékeny eszközökben áll, mint a készpénz, lekötött betét vagy folyószámla. A globálisan magas alapkamatok ellenére a nagy pénzintézetek nem kínálnak ügyfélbarát hozamokat, az egynapos betétek átlagos banki kamatlába mindössze 0,35 százalék.

A legtöbb szolgáltatóval ellentétben a Lightyear esetében az ügyfeleknek a számlanyitáshoz, ügyintézéshez vagy megszüntetéshez nem kell személyesen megjelenniük. A felhasználók néhány kattintással megnyithatják TBSZ számlájukat, ahogy a Széfet is. Ráadásul a Lightyearnél ingyenesen nyithatják és vezethetik tartós befektetési számlájukat.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Lightyear)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?