A Visa bejelentette, hogy többségi tulajdonjogot szerez a mexikói Prosa vállalatban.

Az egyezmény értelmében a Prosa önálló vállalatként folytatja működését, megőrizve saját technológiai infrastruktúráját és vezetőségét. Ezzel egyidejűleg a cég elérheti a Visa által kínált újításokat, mint a tokenizált fizetések és a gyors utalások.

A Prosa több mint 50 éves múlttal rendelkezik a pénzügyi tranzakciók kezelésében Mexikóban, és évente több mint 10 milliárd tranzakciót bonyolít le hálózatán keresztül.

Eduardo Coello, a Visa Latin-Amerika és Karib-térségért felelős regionális elnöke szerint a cég globális fizetési hálózatának fejlett technológiai képességei lehetővé teszik az új, innovatív fizetési megoldások fejlesztését, amelyek kedvezőek lesznek a fogyasztók és kisvállalkozások számára.

A megállapodás alapján a Prosa jelenlegi részvényesei – beleértve a Banorte-t, a HSBC Mexicót, az Invexet, a Santander Mexicót, a Scotiabank Mexicót és a Banjércitót – megtartják a cég maradék részesedését. Az megállapodás véglegesítése a szabályozói jóváhagyásoktól függ, és várhatóan 2024 második felében fejeződik be. Ez a lépés fontos szerepet játszik a Visa és a Prosa közötti együttműködésben, elősegítve a fizetési technológiák fejlődését és innovációját a régióban.

A Visa és a Prosa közötti megállapodásnak jelentős hatása lehet a latin-amerikai, különösen a mexikói fizetési piacra. A Prosa függetlenségének fenntartása mellett a Visa technológiai támogatása új lehetőségeket nyithat meg a digitális fizetési megoldások terén, ösztönözve az innovációt a régióban.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?