A jogi szakterület száz legfontosabb problémájának azonosítását tűzte ki célul a Future Law Inovation Programme (FLIP), amely a Szingapúri Jogi Egyetemen bontogatja szárnyait

A jogi szakterület száz legfontosabb problémájának azonosítását tűzte ki célul a Future Law Inovation Programme, amely a Szingapúri Jogi Egyetemen bontogatja szárnyait. A program a városállam üzleti iskolájával karöltve próbálja előre lendíteni a jogi terület digitalizációját.

Szingapúr Ázsia pénzügyi központja akar lenni és ezen nem spórol (Fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)
Szingapúr Ázsia pénzügyi központja akar lenni és ezen nem spórol (Fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)
(fotó: Mike Behnken / CC-BY-SA)

A Future Law Inovation Programme (FLIP) érdekessége, hogy nem csak az ügyvédek, irodák és bíróságok problémái érdeklik. Azt is meg fogják vizsgálni, hogy a jogi szolgáltatásokat igénybevevő cégek, KKV-k és magánszemélyek életét mivel lehetne egyszerűbbé tenni. Ahogy a problémák térképe elkészül, a FLIP továbblép arra, hogy ezeket hogyan lehet a technológiai újításainak bevezetésével megoldani.

Az FLIP-et régebb óta figyelő Artificial Lawyer szerint az egyik bevezetendő technológia a mesterséges intelligencia alapú megoldások lesznek. A dokumentumok átnézése és a cégek átvilágítása például olyan feladatnak tűnik, ahol az algoritmusok sokat segíthetnek az embernek. Szingapúrban több ügyvédi iroda alkalmaz már ilyen megoldásokat.

A frissen elindított innovációs programnak két éve van azt bizonyítani, hogy képesek létrehozni egy pezsgő legaltech szcénát. Ehhez a helyi legfelsőbb bíróság épületéhez közeli iroda, jogi együttműködési platform és egy akcelerátor is a segítségükre lesz. Az utóbbi áprilistól várja a legaltech ötleteket.

Szingapúr korábban hasonló elánnal vágott bele a fitnech központtá válásba. A városállam azóta is az egyik versenyző a Dél-kelet-ázsia fintech központjának címéért a lassabban mozgó Hongkonggal és Pekinggel vetélkedve.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?