Mindenki őrizze meg a nyugalmát! Attól, hogy az olaszok választanak és hogy jegybankárok tanácskoznak, még nem lesz vége a világnak.

(Fotó: sputnik CC-BY)

A japán Nomura Holdings pénzügyi holdingcég gondolt egyet és megpróbálta ezredfordulékonyabb, szexibb módon ábrázolni az év komolyabb kockázati faktorait. Mivel ezek a faktorok egy-egy dátumhoz kötődnek, ezért a cégnek valahogyan a naptárat kellett volna újra feltalálnia. Nem sikerült.

(Fotó: Nomura)

A próbálkozást az FT Alphaville fedezte fel, és a blogra jellemző módon a keresztvizet is leszedte róla. Nehéz lenne megvédeni a Nomurát: a grafikájuk egyrészt nehezebben áttekinthető mint egy lista vagy egy naptár.

A kiválasztott események egyikét másikát is nehéz úgy tekinteni, mint a világgazdaságra komoly veszélyt jelentő tényezőt. Az olasz gazdasággal és bankrendszerrel ugyan bőven vannak bajok, de még így sem lehet nevetés nélkül kimondani, hogy az olasz önkormányzati választások miatt rettegnie kellene a világgazdaságnak. Különösen, ha belegondolunk abba, hogy az Egyesült Államok épp a napokban folytatta Irán destabilizálását. Ez azért megijesztette a piacot, de még komoly következményei nem voltak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?