Az egyszerű tőzsdei vásárlást kínáló cégnek egy bírság is elég volt, hogy rájöjjön: meg kell tanítani kereskedni a felhasználóit.


Régen hallottunk a Robinhoodról, ami akár jó hír is lehet a cégnek, hiszen nagyon bele volt keveredve tavaly a kezdő befektetők kihasználása körüli botrányba. A cég kritikusai szerint szinte szerencsejátékként tüntette fel a befektetést a cég, mert abból származott több bevétele, ha az ügyfelei folyamatosan kereskednek.

A cég most azt jelentette be, hogy személyre szabott portfóliókat fognak ajánlani a kezdő befektetőknek. Az ajánlat a Robinhood szerint segít majd megérteni és megtanulni a kereskedelemi technikai oldalát – írja a The Verge. A felhasználónak magának kell megtennie az első lépést. Egy olyan menüpontra kell ráböknie, amely a felirata szerint az első befektetés elindításához nyújt segítséget. Az app erre válaszul egy kérdőívet töltet ki a felhasználóval – Európában a MIFID-et befektetési számla nyitása előtt is kitöltetik – arról, hogy mik a céljai és milyen időtartamra akarja befektetni a pénzét.

A válaszok alapján az app egy négy ETF-ből (tőzsdén kereskedett befektetési alapból) álló csomagot ajánl fel. Ez egyrészt egy kellően diverz portftólió alapját adja. Másrészt pedig az ETF-ekhez tartozó leírásból azt is meg lehet tudni, miért ajánlotta a szoftver pont azt az alapot. Akit ez sem tanít meg, az animált túrán is bejárhatja az alkalmazást, ami elmagyarázza a kereskedelem menetét.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?