Az első, vadnyugatot idéző ICO őrület lecsengése után ideje lehet rendes üzletet építeni. A Coinbase tőzsde nem akar kimaradni a következő lépcsőből.

Az első, vadnyugatot idéző ICO őrület lecsengése után ideje lehet rendes üzletet építeni. A Coinbase tőzsde nem akar kimaradni a következő lépcsőből.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)
(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

Nem a legérdekesebb mostanában a kriptopénzek világa, amikor épp nem tűnik el egy Putyin-fanatikus bluesgitáros harcművész által reklámozott pénz teljes fejlesztőcsapata, akkor csend van. Közben persze a blockchain táján vannak történések, néha teljesen olyan érzés, mintha felnőtt volna a piac.

A felnövés viszont azzal járt, hogy se a bitcoin, se az ether árfolyama nem nagyon mozog, ha meg igen, akkor csak lefelé. Ilyen klímában kevesebben is akarnak üzletelni, fel kell valamivel lendíteni a piacot. A Coinbase tőzsde azt találta ki, hogy az okosszerződések által használt ERC20 tokeneket és az ICO-k során kibocsátott tokeneket engedi be a piacterére. A bejelentés egyelőre csak a szándékról szól, a Coinbase vár a szabályozóra és a lemegbízhatóbb tőzsdére is.

Az ERC20-as tokenek támogatásával egészen addig vártak, amíg az ICO őrület lecsillapodik, a szabályozó hatóságok pedig magukhoz térnek. A teljes szabályozás még messze nem alakult ki, de már nem teljesen vadnyugati állapotok uralkodnak. (Kivétel ugye, amikor a putyinista bluesgitáros. Ezt a hírt lehetetlen megunni.)

Az ERC20 abban különbözik a többi tokentől, hogy eleve standardnak tervezték, amely egymással együttműködő okosszerződések létrehozását teszi lehetővé. A token támogatásával megnyílik a lehetőség a tévedésből egy coinbases ethereum tárca címére küldött ERC20-as tokenek visszaszerzésére is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?