Háromszáz dollárnál is többet ér egy Coinbase részvény a tőzsdei bevezetés után. A cég a kriptovaluták nyertese, a befektetői szintén.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

Pesszimista volt a Coinbase és ennek valószínűleg rendkívül örülnek a cég tulajdonosai és befektetői. A 250 dolláros részvényenkénti árat becélzó cég papírjaival most 328 dollár körüli áron kereskednek. Ezzel pedig a cég teljes piaci kapitalizációja 85,8 milliárd dollár.

A The Verge szerint az ár egyszerre jelzi, hogy a kriptovaluták a mindennapi élet részévé váltak. Illetve arra is utal, hogy az eddig csak tőzsdéző, hagyományos kisbefektetők számára is érdekessé lettek a kriptovaluták.

A Coinbase mellett szóló legerősebb érv, hogy kellően egyszerűen felhasználható. Eddig nagy adatvesztésnek még nem esett áldozatul. Azaz közel hozza a hétköznapi felhasználókhoz a kriptovalutákat. Ez bár nem tűnik nagy lépésnek, a kezdeti kriptobányászatos, rossz felhasználói felületet kínáló tárcás és drága hardvereszközös állapotokhoz képest óriási változást jelent.

A kezdeti állapotokhoz felzárkóztak a pénzügyi felügyeleti szervek is. Ma már a piacok többségén nem kérdés, hogy milyen szabályok vonatkoznak a kriptovalutákra, az ICO-kra vagy a tokenekre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?