Ha valakinek két államban megtiltják az értékpapírokkal való kerekedést, akkor az ember azt várná, hogy nem próbálkozik újabb csalással.

Snowden egy korábbi videós előadásán (Fotó: Gage Skidmore CC-BY)

Akinek vaj van a füle mögött, ne álljon a napra. Ezt a szabályt nem ismerte Sunil Tulsiani, egy bróker, akit a kanadai Ontario és Manitoba tartományban eltiltottak az értékpapír-kereskedelemtől, majd amikor ezt megszegte, perbe is fogták. Ideje van pereskedni, a tiltás élethosszig szól.

Tulsiani volt az egyik vezető egy 4,47 millió dolláros piramisjáték mögött. Most azzal került be a hírekbe, hogy egyrészt egy zártkörű, VIP-eseményen toborzott winnipegi befektetőket. (Földrajz lecke: Winnipeg Manitoba fővárosa, azaz itt nem kereskedhet.) Másrészt pedig, és ez a viccesebb, hogy az eseményre meghívta videokapcsolaton bejelentkező különleges vendégként Edward Snowdent is – írja a BoingBoing.

Ponzy Scheme architect Sunil Tulsiani pwned by Edward Snowden

This guy, Sunil Tulsiani, is banned from trading for life by the Ontario Securities Commission for being part of a $4.4M Ponzi scheme. There is consistent an…

Snowden egy kérdéssel nyitott, a vendéglátója-e az a Sunil Tulsiani, akit eltiltottak a kereskedéstől. Amikor a férfi igennel válaszolt, akkor Snowden röviden kifejtette, hogy szivárogtatóként erkölcsi kötelessége felhívni a résztvevők figyelmét arra, hogy Tulsiani piramisjátékot szervezett korábban, és tegyék fel maguknak a kérdést, hogy vajon most állni fogja-e a szavát. Ezek után kilépett a hívásból.

Tulsiani is szünetet tartott, majd megpróbált mindent tagadni, amit Snowden és az általa megosztott cikkek írtak. A hatóságok árgus szemekkel figyelték a rendezvényt, de az ő jogértelmezésük szerint Tulsiani semmi olyat nem cselekedett, ami tilos lenne neki. Azt viszont érezhette, hogy figyelik, ezt az esemény, amelynek fókuszában a nyugdíjcélú megtakarítások ingatlanba fektetése állt, szervezője ki is kérte magának. Snowdennel viszont nem számoltak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?