A vagyonkezelési iparág jelenleg radikális átalakuláson megy keresztül. A gyors digitális fejlődésnek köszönhetően a pénzügyi tanácsadók működése rohamosan változik.

A vagyonkezelési iparág jelenleg radikális átalakuláson megy keresztül. A globális világválság által kiváltott és a gyors digitális fejlődésnek köszönhetően a pénzügyi tanácsadók működése rohamos sebességgel fejlődik. A 2023-as év feléhez közeledve néhány kulcsfontosságú trend kiemelkedik, amelyek soha nem látott módon változtatják meg a vagyonkezelési tájképet.

1. All-inclusive digitális vagyonkezelési szolgáltatások: Már nem csak az ultra-vagyonosok számára

Az egykor az ultragazdagok területe volt, a családi irodaszerű szolgáltatások mostanra minden ügyfél számára új normává válnak. A pénzügyi tanácsadók egyszerű befektetési menedzserekből holisztikus tanácsadókká fejlődnek, akik nemcsak a befektetési portfóliókat, hanem az ügyfelek könyvelési, vagyontervezési és jótékonysági igényeit is felügyelik. Emellett a tanácsadók szorosabb kapcsolatokat alakítanak ki a többi családtaggal, hogy biztosítsák az ügyfelek hosszú távú lojalitását.

2. Concierge-szerű szolgáltatások: A vagyonkezelés személyre szabottá válik

A tanácsadói praxisok teljesen új szintre emelik az ügyfélkiszolgálást. A tanácsadói praxisok szélesebb körű kérdésekben, például az egészségbiztosítási csomagok kiválasztásában nyújtanak segítséget a nyílt beiratkozási időszakokban, és megbízható partnerekké válnak az élet kulcsfontosságú döntéseiben. Ez a fajta szolgáltatás gyakran megbeszélésekhez vezet, és tovább erősíti a tanácsadó-ügyfél kapcsolatot.

3. Fokozott ügyfélkapcsolat: A hallgatás nem ér aranyat

Elmúltak azok az idők, amikor a tanácsadók csak a piaci visszaesések idején hallottak az ügyfelektől. Ma a gyakori ügyfélkapcsolat fontosabb, mint valaha. A tanácsadók gyakrabban keresik fel az ügyfeleket, megnyugtatóan tájékoztatják őket, és folyamatosan tájékoztatják őket befektetéseikről.

4. A fiatalok kiszolgálása

Az ezredfordulósok és a Z generációsok olyan erőt képviselnek, amellyel számolni kell. Ezek a technológiailag fejlett, vállalkozó szellemű és értékorientált generációk már jelentős vagyonra tettek szert. Azoknak a tanácsadóknak, akik a digitális és a személyes ügyfélkiszolgálás keverékét tudják kínálni, nagyobb esélyük van arra, hogy megtartsák ezeket a fiatalabb befektetőket.

5. Vagyonos nők

A nők jelenleg az amerikai vagyon egyharmadát birtokolják, és ez a szám 2030-ra várhatóan 30 billió dollárra nő. A tanácsadóknak meg kell érteniük a nők egyedi preferenciáit és kihívásait, és személyre szabott hosszú távú tervezési megoldásokat kell kínálniuk. Az ügyfélkapcsolatok és a kommunikáció során előítéleteket kell kiküszöbölni, hogy a nők hosszú távú ügyfelek maradjanak.

6. Sokszínűség a befektetésekben: Az új norma

A 2022-es viharos piaci eseményeket követően az ügyfelek újra értékelik a befektetések sokszínű keverékének birtoklását. Azok a tanácsadók, akik diverzifikált portfóliókat és ügyféloktatást nyújtanak, ki fognak tűnni a tömegből.

7. Értékorientált befektetés

Az értékorientált befektetés egyre nagyobb teret nyer. A tanácsadókon múlik, hogy kommunikálják a fenntartható befektetés előnyeit, és a folyamatot egyszerűvé és érthetővé tegyék az ügyfelek számára. Ez több olyan ügyfelet fog vonzani, akik személyes értékeiket szeretnék bevonni befektetési terveikbe.

8. Személyre szabás: Nem csak egy divatos szó

Az olyan ügyfélközpontú vállalatok, mint az Amazon és a Netflix felemelkedésével az ügyfelek ma már rendkívül személyre szabott szolgáltatást várnak el. A fejlett ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek és az olyan innovatív befektetési stratégiák, mint a közvetlen indexálás, nagyobb testreszabási lehetőségeket kínálnak, lehetővé téve a tanácsadók számára, hogy teljes mértékben alkalmazkodjanak az egyes ügyfelek egyedi pénzügyi körülményeihez és preferenciáihoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?