Egy kriptopénz birodalmának építése nem kis feladat, de van néhány ember, aki már bizonyított ebben a szférában.

Changpeng Zhao-tól a Binance-en keresztül Vitalik Buterinig az Ethereummal, a kriptopénzek kimagasló személyiségei életre keltik a digitális gazdaságot. Tájékozódjon a piac meghatározó alakjairól, akik formálják a digitális pénzügyi jövőt.

Changpeng Zhao: A tőzsdecsászár

Az első Changpeng Zhao, közismertebb nevén CZ. A Binance vezérigazgatójaként CZ áll a világ legnagyobb volumenű kriptopénz tőzsdéjének élén. De tudtad, hogy a Forbes 2018-as, A kriptopénzek leggazdagabb emberei című listáján is ő volt a harmadik? Mielőtt viharosan bevette a kriptovilágot, CZ a Blockchain fejlesztési vezetője és az OK Coin technológiai igazgatója volt. Emellett a hagyományos pénzügyekben is jártas, hiszen olyan óriásoknál fejlesztett kereskedési szoftvereket, mint a Bloomberg és a tokiói tőzsde. Szakértelmével CZ olyan kriptoimbirodalmat épített ki, amely páratlan.

Vitalik Buterin: Az Ethereum varázslója

A következő a zseniális varázsló, Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója. A Bitcoin után a második legnagyobb kriptopénz platformként az Ethereum nem csak egy kriptopénz, hanem egy teljes decentralizált bányászhálózat és szoftverfejlesztési platform egyben. Vitalik nemcsak kutató és fejlesztő, hanem a Bitcoin Magazine társalapítója is. Alkotása, az Ethereum 2015-ben 65 millió Ether (ETH) érmével indult el, és 2021 elején 16 milliárd dollár körüli piaci kapitalizációval rendelkezett.

Jihan Wu: A hódító

Listánk harmadik titánja Jihan Wu, a Bitmain Technologies társalapítója, elnöke és vezérigazgatója. A Bitmain nem csak egy félvezetőgyártó cég; ez egy úttörő vállalkozás, amely szervereket, chipeket és felhőmegoldásokat kínál az AI és a blokklánc számára. A kincsesládájában többek között megtalálható az Antpool, egy kriptopénz bányászplatform, az Antminer blokklánc szuperszámítógép hardver és a BTC.com bányászpool/block explorer. Mielőtt meghódította volna a kriptobirodalmat, Jihan a China Grand Prosperity Investment befektetési menedzsere volt.

Barry Silbert: A blokklánc-báró

Következik a híres Barry Silbert, a Digital Currency Group (DCG) alapítója és vezérigazgatója. A DCG a CoinDesk, a Grayscale, a Genesis, a Foundry és a Luno anyavállalata. Mielőtt felépítette volna blokklánc-királyságát, Silbert a SecondMarket alapítója és vezérigazgatója volt, amelyet a NASDAQ felvásárolt. A Crain’s és az Ernst & Young az év vállalkozója címmel tüntette ki, és a Fortune 40 Under 40 listáján is szerepelt.

Brian Armstrong: A Coinbase keresztes lovagja

Végül, de nem utolsósorban itt van Brian Armstrong, a Coinbase társalapítója és vezérigazgatója. Armstrong nem csak egy nyílt kriptopénz kereskedési platform létrehozásával állt elő; társalapítója volt a GiveCrypto nevű filantróp platformnak is, amely arra ösztönöz, hogy kriptopénzeket adományozzanak olyan hátrányos helyzetű személyeknek, akik egyébként nem jutnának hozzá a finanszírozáshoz vagy befektetési lehetőségekhez. Mielőtt felvette volna a kriptoköpenyt, Brian megalapította a UniversityTutor.com-ot, és olyan technológiai és tanácsadói óriásoknál dolgozott, mint az Airbnb, az IBM és a Deloitte.

Ezek a kriptokirályok nem csak befektetők; ők látnokok és úttörők, akik megváltoztatták a játékot. Birodalmakat építettek, példátlan technológiákat hoztak létre, és megmutatták, hogy a kriptopénzek világa határtalan.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?