Bemutatjuk az Egyesült Államok top 3 neobankját a számlatulajdonosok száma alapján. Chime A Chime a legnagyobb neobank az Egyesült Államokban 21,6 millió számlatulajdonossal. A Chime biztonságos

Bemutatjuk az Egyesült Államok top 3 neobankját a számlatulajdonosok száma alapján.

Chime

A Chime a legnagyobb neobank az Egyesült Államokban 21,6 millió számlatulajdonossal. A Chime biztonságos személyes Visa-kártyát, valamint megtakarítási és folyószámlákat kínál. A Visa-kártyájuk biztosítása a Chime számlájára történő közvetlen befizetésen keresztül történik, nem pedig magára a kártyára.

Varo Bank

A Varo Bank, korábbi nevén Varo Money, 5,4 millió számlatulajdonossal a második legnagyobb neobank. A Chime-hoz hasonlóan a Varo Bank is lehetővé teszi a szokásos számlatípusok megnyitását és a személyes hitelek építését. A Varo Bank lehetőséget kínál előleg felvételére is. Az ügyfelek 20 dollárral kezdhetnek, és maximum 250 dollárig dolgozhatják fel magukat. Az előleg után nem számítanak fel kamatot, de díjakat kell fizetni.

Current

A harmadik helyen a Current áll 4,6 millió számlatulajdonossal. A Current a Choice Financial Groupon keresztül kriptovaluta és hagyományos banki szolgáltatásokat is kínál. Egyértelművé teszik azonban, hogy a kriptopénzre nem terjed ki az FDIC-biztosítás.

A neobank fogalma

A neobankok kizárólag digitális bankok, amelyek fizikai fiókok nélkül működnek. Általában számos pénzügyi szolgáltatást kínálnak, beleértve a folyószámlákat és megtakarítási számlákat, és az alacsony díjakról és a felhasználóbarát mobilalkalmazásokról ismertek. Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos bankokhoz hasonlóan sok neobankot a törvényes határig az FDIC biztosít, ami a betétek egyfajta biztonságát jelenti. Ahogy azonban a Current megjegyezte, a neobank-számlákon tartott kriptovalutákra nem feltétlenül vonatkozik az FDIC-biztosítás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?