Az amszterdami székhelyű Bunq neobank, Európa második legnagyobbja, nem ismer határokat: 9 millió fölé emelkedett a felhasználói létszámuk, betéteik összértéke pedig meghaladja a 4,5 milliárd eurót.

A Bunq neobank robbanásszerűen növekszik. Az amszterdami székhelyű vállalat túllépett a 9 milliós felhasználói létszámon és a betétek összértéke is több mint 4,5 milliárd eurót tesz ki. Mindeközben új pénzvisszatérítési és kamatopciókat vezetnek be, hogy még inkább fokozzák az ügyfelek elégedettségi szintjét. Máris Európa második legnagyobb neobankja, csak a Revolut előzi meg.

A holland cég tavaly egy jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor 2,3 millió eurós negyedéves nyereséget ért el. A Bunq vezérigazgatója, Ali Niknam bizakodó a jövőt illetően, és arra számít, hogy 2023-ban már egész éves nyereségességet ér el a neobank. A bank betétállománya mindössze négy hónap alatt megduplázódott, míg az ügyfelek száma 5,4 millióról 9 millióra ugrott egy év alatt.

A Bunq nem csupán a növekedést tartja szem előtt, hanem folyamatosan figyeli az ügyfelek igényeit is. Bevezettek egy 2%-os pénzvisszatérítési funkciót, amit a felhasználók nagyon kedvelnek. Ráadásul 3,71%-os kamatot kínálnak az angol fontban és amerikai dollárban tartott betétekre.

De a Bunq-nál nem álltak meg ennyinél. Bevezettek egy, az európai szinten is figyelemre méltó funkciót. A tömegközlekedésre 2%-os, míg az éttermek és bárok esetében 1%-os pénzvisszatérítést kínálnak.

A Bunq azonban nem csak a pénzügyekre fókuszál, hanem fontosnak tartja a fenntarthatóságot is. Egy szén-dioxid kibocsátás elemező funkciót is bevezetnek, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy lássák vásárlásaik ökológiai lábnyomát és nyomon követhetik azok környezetre gyakorolt hatását.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?